Wie zijn wij?

Ineke en Jacques Slingerland
Enlarge
Ineke en Jacques Slingerland

Wij zijn Jacques en Ineke Slingerland uit Ouderkerk aan de Amstel.

Sinds 1996 ontwerpen en verkopen wij prefab houten kampeerhuisjes, die meestal demontabel en verplaatsbaar zijn.

1994: Het idee

Ons bedrijf, Slingerland Kampeerbungalows®, is min of meer ‘toevallig’ ontstaan na een ingeving tijdens een kampeervakantie op camping Bakkum in Castricum aan Zee. Tijdens die vakantie, in 1994, vermoedden wij een gat in de markt en ontstond het idee een nieuw soort tenthuisje voor campings te ontwikkelen, een prefab houten vakantiehuisje dat heel makkelijk op te bouwen en (zo nodig) op te slaan of te verplaatsen was. Systeembouw.

1995: Het eerste prototype

In de vrije uurtjes naast vaste baan, studie en de opvoeding van onze kinderen (toen 10 en 12 jr.), stortten we ons op het uitwerken van het idee. Een zelfgebouwd prototype was de basis om in 1995 een samenwerkingsverband te zoeken met een timmerfabriek en een zeilmaker. Vele hindernissen moesten nog genomen worden en soms gebeurden er rampen. We lieten de moed niet zakken. De vaste overtuiging dat er een markt moest zijn voor een nieuw soort demontabele kampeeraccommodatie stimuleerde ons door te gaan. Uiteindelijk bracht een zoektocht ons tot de juiste ‘match’ met fabrikanten.

1996: De geboorte van de kampeerbungalow

Ons zeshoekige, vier persoons tenthuisje richtten we in met eenvoudige, doelmatige maar gezellige inventaris. We doopten het 'kampeerbungalow', omdat het vanwege de uitgekiende ‘balans tussen eenvoud en luxe’, precies een kruising tussen een tent en een bungalow was. Of de vakantieganger dat ook zo zag, moest de praktijk uitwijzen. Hoe konden we die beter verkennen dan door zelf kampeerbungalows te gaan verhuren? Op Camping Bakkum mochten we experimenteren. Zo maakten we het proces mee vanaf het werven van vakantiegangers tot en met de schoonmaak bij de wissels. De gasten waren lovend en wensten ons succes met ons product.

Dat was het sein om volledig voor de nieuwe missie te gaan. Jacques hing zijn baan als financieel controller voorgoed aan de wilgen, Ineke werd geen verpleegkundige, ondanks haar zojuist in deeltijd voltooide hbo-v.

De verkoopmarkt opende zich niet vanzelf. Die moest met ijzeren volharding veroverd worden. Vanaf dat moment voelden wij ons ‘ondernemers’ en ontdekten we aan den lijve wat dat inhield!


Wij gunnen iedereen
een gezellige kampeervakantie
met niets te weinig . . . en niets te veel

Precies de juiste balans
voor het juiste gevoel:

Zalig, zorgeloos kamperen
in een heerlijk huis van licht en ruimte
Uniek
en in harmonie
met de natuur


Rechthoekig modulehuisje met zeildoeken dak
Kinderkampeerbungalow
Trap naar vliering tipi
Kinder tipi
veranda aan kampeerbungalow
Groeitent
tipi
2 x houten tipi
3 x tipi geschakeld
tipi geschakeld
houten iglo
Carrousel
Paddenstoel
bijhuisje bij tenthuisje

1997: Grotere maat kampeerbungalow

De opvolger van onze eerste kampeerbungalow werd een maatje groter, niet 24, maar 32 m² Een mooi oppervlak voor een gezin van 6 personen.

2001: Modulehuisjes

Aan de vraag naar rechthoekige modellen gaven we in 2001 gehoor. Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bedachten we een systeem waarmee eindeloos te variëren is, zodat iedereen zelf z’n ideale houten vakantiehuisje kan samenstellen, al of niet met veranda, aparte slaapkamers en zijvleugel(s). Inmiddels zijn er wel meer dan 100 verschillende modellen gebouwd.

Zelfs grote recreatieruimtes kunnen eenvoudig met dit prefab systeem gecreëerd worden (sinds 2005). Alles natuurlijk demontabel, zodat (vele malen) verhuizen steeds mogelijk blijft.

2004: Kinderkampeerbungalow

Een verrijdbare kinderkampeerbungalow voegden we, zomaar voor de lol, toe aan ons assortiment. Door het gebruik van slimme meubeltjes en bergruimte is het huisje multi-functioneel: 's nachts een ruime slaapgelegenheid voor twee (of drie) kinderen, overdag een knus speelhonk voor vier kinderen of meer. Het huisje kan aan de trekhaak keer op keer verplaatst worden naar een nieuwe kampeerplek.

2004: Toiletruimte in kampeerbungalow

Het was even puzzelen, maar het lukte een toiletruimte charmant in de kampeerbungalow te integreren zonder merkbaar verlies aan woonruimte. Luxe kamperen werd nog luxer.

2005: Houten tipi

De houten tipi, ook wel wigwam genoemd, werd in eerste instantie door ons ontworpen voor de Stichting Wigwamvallei, die kampeervakanties organiseert voor gezinnen met een gehandicapt kind. Om een gemeentelijke vergunning te krijgen moest de nieuwe accommodatie wel demontabel blijven. We zijn blij dat we die wens handen en voeten hebben kunnen geven.

2006: Vliering in de tipi

Een spannende slaapvliering voor 5,5 vierkante meter extra slaapruimte was weer een stapje verder. Niet alleen praktisch, maar vooral leuk voor de kinderen.

2007: Supertipi's

Het schakelen van drie tipi's, was een leuke uitdaging. Haast geen recht vlak te ontdekken. Per complex 96 vierkante meter vloeroppervlak (excl. de slaapvlieringen).

2008: Kindertipi

Het kon niet uitblijven, een houten tipi voor kleine, avontuurlijke indiaantjes. Een vloeroppervlak van 7,5 m² en 275 cm hoog.

2008: Houten veranda voor kampeerbungalow

Een houten veranda aan de kampeerbungalow i.p.v. een gewone luifel, bleek een charmant accessoire. Praktisch, stevig en een nog mooiere uitstraling voor ons 'eerste kind'.

2010: Houten kerkje

Dat één plus één drie kan zijn, bleek weer bij het schakelen van een tipi aan een rechthoek. Het zwarte 'kerkje' werd in gebruik genomen als atelier.

2010: Houten iglo

De gestroomlijnde houten iglo werd een waardige aanvulling op ons gevarieerde aanbod. Goed geisoleerd, dus ook geschikt voor vroege en late kampeerders. En koel in warme zomers.

2010: Carrousel

Tussen de winterse sneeuwbuien van december door bouwden we onze eerste Carrousel, een 12-hoekig huisje met een spitse top, een slaapvliering en een zeer ruime dakoversteek. De Carrousel is geschikt voor een gezin van vijf personen.

2011: Paddenstoel

De Paddenstoel volgde op de Carrousel, omdat niet iedereen zo hoog mag bouwen. Tijdens de bouw bewees de overkapping direct z'n diensten. Het gereedschap kon tijdens een regenbui gewoon buiten blijven staan.

2011: Bijhuisje

Ons demontabele bijhuisje is klein genoeg om niet te domineren, maar groot genoeg om fietsen, barbecue, gereedschap en tuinmeubilair in kwijt te kunnen. Er past ook een stapelbed in, zodat de kinderen in hun eigen honk kunnen overnachten.

2012: Houten tent

Back to basic, maar dan van deze tijd. Avontuurlijk en behaaglijk. Een geïsoleerd, houten vakantiehuis onder een zeilen dak.

2014: Groeitent

Door de Houten Tent op te splitsen ontstond, tot onze eigen verbazing, een hele reeks op zichzelf staande nieuwe producten. Zelfstandige accommodaties, die tot unieke combinaties te groeperen zijn. Zo kan een tweepersoons slaapgelegenheid desgewenst uitgroeien tot een volwaardige groepsaccommodatie. Kwestie van toevoegen van groeispurt modules.

2016: Uitbreiding Paddenstoel

De Paddenstoel kreeg een variant door toevoeging van 2 extra slaapkamers + een toiletruimte. Dit door gestroomlijnde achterwaartse uitbreiding, wat een verrijking werd zonder het oorspronkelijke ontwerp geweld aan te doen.

2020: Nieuw lichtgewicht zelfbouw huisje

Als het meezit verschijnt nog dit jaar een zelfbouw huisje, samengesteld uit lichtgewicht onderdelen. Door iedereen (handig of niet) zelf in elkaar te zetten. Wij puzzelen nog even door.


1994 - 2020

De vele uitdagingen die op onze weg kwamen deden ons het beste in onszelf ontdekken. Wij vinden dat we boffen met ons werk en met onze klanten!

Dank voor uw vertrouwen. Wij zijn u steeds graag van dienst!

Jacques en Ineke Slingerland

Afkomstig van de website van Slingerland Kampeerbungalows. "http://www.kampeerbungalows.nl/Wie_zijn_wij.html"
Verhuur
Hulpmiddelen